dimarts, 12 d’abril de 2011

Els AlloronsSant Martí se'ns resisteix. De fa temps, periòdicament anem provant de trobar un camí que vagi de Santa Coloma de Farners a Sant Martí Sapresa per la falda de la muntanya. La intenció és de trobar una volta fàcil que ens permeti anar a esmorzar a Can Valls i tornar sense haver de pujar gairebé fins a Santa Bàrbara.
La tornada és clara, seguint el camí dels avellaners es torna de Sant Martí a Santa Coloma fàcilment i gairebé desnivell, però l'anada no és tant senzilla. Hem fet diferents intents que sovint han acabat en embardissades, en camins tancats, i fins i tot una vegada amb una coberta esparracada que de poc no em va fer tornar a peu.

Diumenge vam fer un nou intent, per variar tampoc vam arribar a Sant Martí, però ara si que ja hi som molt a prop. Com que fa molt temps que teníem la bici empolsegada (no dels camins sinó d'inactivitat), vam decidir començar per la via fàcil pujant fins a l'Espinau per la carretera del Sobirà i seguint el mateix camí que ens va dur a Can Segarra, però aquesta vegada, quan vam arribar a els Allorons vam seguir el camí de l'esquerra esperant anar a sortir a Sant Martí. Com ja he avançat no hi vam arribar, seguint el traç aparentment més marcat  vam anar a parar al sota el pont de la carretera que hi ha a dos cents metres de la benzinera de Brunyola, però com que vam deixar uns quants camins a la esquerra segur que algun d'ells ens portarà a Sant Martí.
Des de la carretera i fins a trobar el camí dels avellaners vam seguir el què semblava un camí però després de saltar un rec ens vam trobar travessant un prat pel dret, així que quan el pagès decideixi treballar-lo s'haurà de buscar alguna alternativa.
Per a futurs intents ens queda pendent trobar la manera d'arribar al Allorons sense haver de pujar més amunt del Surós, i anar provant aquests camins que diumenge vam passar de llarg.